Steun ons en help Nederland vooruit

Mijn naam is Douce Endlich, ik ben geboren in Almelo. Ik heb Nederlands Recht gestudeerd in Nijmegen. Ik werk als jurist bij de rechtbank in Arnhem, sector Bestuursrecht. Vervolgens ben ik in maart 2018 overgestapt naar een voor mij nieuwe functie bij de Rechtspraak.

Voor mij was de keuze snel gemaakt om in Lingewaard (Bemmel) -samen met mijn vriend die hier geboren is- te gaan wonen. Dicht bij Arnhem en Nijmegen en toch in het groen. Die groene omgeving is ook voor mij als fanatiek hardloper erg belangrijk. In 2016 liep ik de marathon van Amsterdam uit en ik ben vastberaden voor de volgende te gaan.

Naast mijn werk als jurist ben ik ambassadrice Klare Taal binnen de rechtbank. Dit houdt in dat ik mij ervoor inzet dat uitspraken in begrijpelijk Nederlands geschreven zijn.

Mede vanwege mijn werk als jurist sta ik voor objectieve, houdbare en integere besluitvorming. Ik zal oog houden voor de juridische houdbaarheid van beslissingen, maar ook voor de begrijpelijkheid daarvan.  En als je iets wil veranderen aan de uitkomst, moet je je in het speelveld begeven.

Als u ook liever klare taal hoort in de politiek…

 

 

Meer van Douce Endlich