Steun ons en help Nederland vooruit

Léon Dekkers

Raadslid, fractievoorzitter

45 jaar

Bemmel

Lingewaard vind ik een prachtige gemeente en vormt de groene buffer tussen Arnhem en Nijmegen. In de kernen is het goed wonen, maar we moeten blijven zorgen voor betaalbare woningen. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is een belangrijk aandachtspunt.

D66 is een partij die gelooft in de kracht van mensen, we zijn er voor de inwoners. Participatie zorgt voor een samenleving waarbij jong en oud samenwerken. Toch zijn er altijd mensen die extra zorg nodig hebben daar moeten we klaar voor staan met gepaste zorg en ondersteuning.

Ondernemers zorgen dat de samenleving blijft draaien. D66 wil meer ruimte voor ondernemen met minder regels. Onderwijs vormt de basis, goed onderwijs is cruciaal om mensen het beste uit zichzelf te laten halen.

Als milieukundige ben ik werkzaam als beleidsmedewerker afval en milieu en daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de uitvoering van het beheer en onderhoud van de buitenruimte in noord Gelderse  gemeente.

Geboren en opgegroeid in Breda verhuisde ik, samen met mijn vrouw, naar Tilburg. Na verschillende andere woonplaatsen waaronder Lissabon en Oosterhout (Gld) woon ik nu met heel veel plezier in het mooie buitengebied tussen Bemmel en Huissen. Hier heb ik de ruimte voor onze moestuin, kippen, bijen, loopeenden en onze hond en katten.

In 2017 ben ik gekozen tot lijsttrekker van D66 Lingewaard met als resultaat fractievoorzitter van een slechts kleine fractie. D66 wordt steeds door meer mensen met overtuiging voor onze sociaal – liberale partij gekozen.  De afgelopen jaren hebben we vanuit in de gemeenteraad laten zien constructief te willen meedenken en kritisch te zijn als het nodig is. We willen met een positieve – en optimistische boodschap laten zien waarom D66 de beste keuze is voor Lingewaard!

D66 krijgt het voor elkaar!

 

Meer van Léon Dekkers