Steun ons en help Nederland vooruit

Mariska Kroon

PA lid

38 jaar

Huissen

Mijn naam is Mariska Kroon. Samen met Rozemarijn en onze kinderen woon ik in Huissen. In 2011 zijn we hier komen wonen en we voelden ons meteen thuis. Huissen is een mooie stad met veel voorzieningen en mooie natuur in de nabije omgeving.

Ik werk als officier bij de Koninklijke Landmacht. Afgelopen 12 jaar heb ik verschillende leidinggevende functies vervuld. Door mijn werk heb ik veel ervaring op het gebied van veiligheid, maar zeker ook op het gebied van opleiden en trainen. Daarnaast ben ik betrokken bij verschillende samenwerkingsverbanden tussen Defensie en civiele instanties.

Naast mijn werk wil ik graag op lokaal niveau mijn steentje bijdragen. De keus om lid te worden van D66 was snel gemaakt. Op deze manier kan ik me inzetten voor een veilige en prettige leefomgeving in Lingewaard. Hierbij wil ik extra aandacht schenken aan voorzieningen voor kinderen en jongeren. Zij zijn onze toekomst en moeten zich volop kunnen ontwikkelen. Een breed aanbod van onderwijs, sport en cultuur is hiervoor nodig. Ik vind het belangrijk om initiatieven op dit gebied te stimuleren. Sinds november 2017 ben ik bestuurslid -ledenbinding- van de D66 afdeling Betuwe.

Sinds 2018 ben ik fractiesecretaris en PA lid.

Als D66-lid kan ik samen met jou het verschil maken: samen krijgen wij het voor elkaar!